Blij070.nl

Wat is echt

Haags?

Hebben we het over iets wat echt Haags is, dan is waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt de bekende Haagse Hopjes. Toch zijn er nog veel meer dingen die echt Haags zijn en die je, wanneer je Den Haag bezoekt, zeker eens moet proberen!

De naam Haags Hopje heeft dit snoepje te danken aan Baron Hendrik Hop. Deze Baron woonde aan de Lange Voorhout. Een van de dingen waar de baron geen genoeg van kon krijgen was koffie. Toen hij op een avond de koffie met melk en suiker op het fornuis liet staan veranderde dit in karamel.

Dit beviel de baron zo goed dat hij besloot om zijn buurman die banketbakker was te vragen om hier snoepjes van te maken. De eerste snoepjes werden de snoepjes van Baron Hop genoemd. Pas in 1880 werd de naam in Haagse Hopjes veranderd.

Kroketten

Nederlanders houden wel van een lekkere kroket. Het is daarom tijdens een bezoek aan Den Haag aan te raden om hier eens een echte Dungelmann kroket te proeven. In 2012 werd er zelfs een koninklijke kroket op de markt gebracht.

Een van de culinaire hoogtepunten tijdens je bezoek in Den Haag is een broodje Dungelmann gehaktbal. Net als de Dungelmann kroket is ook de Dungelmann gehaktbal zeker het proberen waard als je wilt genieten van een echte Haagse specialiteit.

Dudok appeltaart

Nederlanders houden van koffie met appeltaart. In Den Haag is dat natuurlijk precies hetzelfde. Wie eens een echt lekkere appeltaart wil proeven in Den Haag moet zeker de Dudok appeltaart eens proberen.

Deze zelfgemaakte appeltaart is niet alleen verkrijgbaar bij Dudok, maar ook bij een groot aantal Haagse restaurants. Heb je de appeltaart geproefd en wil je ook de thuisblijvers van deze lekkernij laten genieten? Koop er dan een in de supermarkt.

Van

Kleef

Midden in het centrum van Den Haag staat stokerij Van Kleef. Hier worden allerlei jenevers en likeuren gebrouwen. Behalve Haagse Whisky, Bruidstranen en Kruide Baggah kan je hier ook voor leuke verhalen terecht.

De eigenaar van de stokerij kan de leukste verhalen vertellen over alle door hem gestookte dranken. Het is ook mogelijk om hier een arrangement te boeken en een rondleiding met een gids te maken waarbij je alles te weten komt over de geschiedenis, apparatuur en de dranken die hier geproduceerd worden.