Blij070.nl

Er op uit in

Wassenaar

en omgeving

Wie de naam Wassenaar hoort ziet grote landhuizen en villa’s voor zich. Toch is dit pittoreske Nederlandse dorp veel meer dan alleen maar dat. In Wassenaar valt er voor alle leeftijden meer dag genoeg te doen en te bekijken.

De Windlust

Een van de dingen waar Nederland wereldwijd om bekend staat zijn de molens. Ben je in Wassenaar dan staat hier aan het einde van het centrum een bekende molen die de naam De Windlust draagt. Het bouwjaar van deze molen is 1668. De molen is bijna iedere zaterdag open voor bezoek.

Louwman museum

Autoliefhebbers kunnen volop genieten van het Louwman museum. Door twee generaties Louwman is hier een grote privécollectie auto’s te bewonderen. Het museum begon in 1934 en bestaat tegenwoordig uit meer dan 250 klassieke auto’s.

Dinsdagmarkt

Ben je op vakantie in de omgeving van Wassenaar en hou je ervan om naar de markt te gaan? Je kan dit in Wassenaar doen op dinsdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Op deze markt is voldoende te koop. Het is de ideale plek om even wat boodschappen te doen.

Natuurgebied

Meijendel

In Nationaal Park Hollandse duinen ligt tussen Scheveningen en Wassenaar een uitgestrekt duingebied. De naam hiervan is natuurgebied Meijendel. Behalve een lang zandstrand vind je hier ook bossen en waterpartijen.

Door dit gebied loopt ook een fietspad. Wie liever op de fiets stapt in plaats van te wandelen kan hier in dit mooie natuurgebied ook terecht. Wel bestaat er een grote kans dat je hier dieren tegenkomt zoals Schotse Hooglanders, vossen en reeën.