Blij070.nl

Waarom zou je op

vakantie gaan

in de regio Den Haag?

Ga je op vakantie, een weekendje weg of gewoon op stedentrip? Het is echt niet nodig om in dat geval een verre reis naar het buitenland te maken. Ga je in regio Den Haag op vakantie, dan valt daar ook meer dan genoeg te doen.

Je kan in Den Haag heerlijk eten en drinken. Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele winkels die de hofstad rijk is. En er is voldoende gelegenheid om tijdens je vakantie in Den Haag te genieten aan zee.

Natuurspeelplaats

Zuiderpret

Trek je er tijdens de vakantie met kinderen op uit, dan is Den Haag een prima bestemming. Bij Natuurspeelplaats Zuiderpret kunnen kinderen heerlijk spelen in de natuur. Op deze uitgebreide speelplaats kunnen kinderen makkelijk een dag hun energie kwijt.

Er kan op de speelweide worden gespeeld maar er mogen ook hutten worden gebouwd. Er kan worden gespeeld met zand, modder, water en takken. De beek kan worden overgestoken door stapstenen, slingertouwen, loopbruggen en boomstammen.

Voor kleine kindjes tot ongeveer 6 jaar is er bij Natuurspeelplaats Zuiderpret een apart gedeelte. Behalve wilgenhutten is hier ook een plekje waar de mooiste bloemen bloeien. Er zijn ook voldoende plaatsen om even te gaan zitten of om te picknicken.

Mappa

Mundia

Bij Avonturia De Vogelkelder vind je Mappa Mundia waar fantasie en werkelijkheid samengaan. Mappa Mundia is niet zomaar een dierentuin. Er is ruimte voor fantasie, belevenis, educatie en expositie.

De naam Mappa Mundia staat voor wereldkaarten. De tocht door Mappa Mundia begint bij het Goudzoekhuisje. Om te voorkomen dat je verdwaalt kan je hier een plattegrond ophalen. Hiermee kan je door de diverse werelden reizen.

Wanneer je moe geworden bent van al dat reizen kan je bij het Jan Huybers Plein even lekker tot rust komen. Voor een lekker hapje of drankje kan je hier terecht bij de Patisserie of bij Avonturia’s Kitchen aan het einde van Mappa Mundia.